Contact

Test Man Page En

Submitted by admin on Sun, 04/15/2018 - 15:10

The Test Man Page application is an alternative to the man and info commands in the bash shell. It provides a detailed explanation of the commands with running examples. The application has a text interface where the command names can be entered:

Test Man Page Ro

Submitted by admin on Sun, 04/15/2018 - 10:22

Aplicatia Test Man Page este o alternativa la comenzile man si info din shell-ul bash. Ea ofera o explicatie detaliata a comenzilor impreuna cu exemple de rulare. Aplicatia are o interfata text in care pot fi introduse numele comenzilor:

Despre HackLab

Submitted by admin on Thu, 03/15/2018 - 19:03

Exista o multime de site-uri cu tutoriale text si video dar nu suficient de multe in limba romana iar majoritatea celor care exista, sunt depasite sau incomplete. De exemplu sunt serii de tutoriale in limba romana despre comenzi linux care au inceput cu primul tutorial fara a mai continua. Unele dintre aceste tutoriale au sute si chiar mii de vizualizari ceea ce inseamna ca starnesc suficient de mult interes pentru vorbitorii de limba romana.

Comanda cat

Submitted by admin on Wed, 03/14/2018 - 16:45

Comanda cat este folosita pentru a concatena fisiere, unul dupa celalalt, si a directiona directiona rezultaul catre iesirea standard (Standard Output). Chiar daca cat este o unealta pentru a concateva fisiere, este folosita si pentru a vizualiza continutul unor fisiere. Pentru a exemplifica utilizarea acestei comenzi, vom folosi doua fisiere create cu touch si editate cu editorul vi: